-

Forside


norgesturen 2014


 

Vi havde været parate længe. Rigtig længe. Der var købt proviant, chili con carnen var stillet på frost, og flueæskerne var propfyldte med nye vidundere og gamle kendinge. Endelig oprandt dagen i august, hvor vi kunne pakke hele molevitten i sølvpilen og sætte kursen mod nord.

Kammerat Villys arbejdssituation gjorde, at han svigtede os i år, så holdet var reduceret til en tomandsudflugt. Den slipper han nu ikke af sted med en gang mere, ham den store skibskok. Hans gode humør og utilregnelige indfald hører til på turen ;o)

Men ellers var alt perfekt. Turen gik smertefrit hele vejen, og da vi drak tidlig morgenkaffe på campingpladsen i Trysil, var vi næsten "hjemme". Vandstanden i elven syntes perfekt, og vi var ret spændte på at komme ned og se forholdene ved Galtsøens udløb.

Da vi nåede frem til campingpladsen, fik vi hurtigt lastet om, sat proviant og overflødigt grej ind i hytten, og herefter gik turen direkte til elven. Det var herligt at konstatere, at vandstanden var, som vi havde drømt om. Og det var endnu mere herligt, da de første plop afslørede glubske stallinger i overfladen ude i renden. Men herfra gik tempoet ned. Der var ingen grund til jag længere, for nu skulle vi blot fiske og nyde tilværelsen de næste otte dage. Stængerne blev rigget til, der blev nydt en kold pilsner på kanten af elven, og så blev vandreskoene skiftet ud med waders og vadestøvler. Eventyret var i fuld gang.

Vi havde glimrende fiskeri ugen igennem. Svingende som vanligt, men flere fine fisk hver dag, så det var helt perfekt. Der blev som regel også nappet en stalling til frokosten, og det var med til at gøre ugens gourmetprogram endnu bedre. Så selvom der blev travet meget, ofte med længere afstikkere ned langs elven, og selvom der blev fisket igennem til den store guldmedalje, så tabte vi os i hvert fald ikke undervejs ;o)

I år fik vi også prøvet fiskeriet af i både Galtstrømmen og Isterfossen, men ingen af stederne fiskede så godt som søens udløb. Flere gange i løbet af ugen løb vi på en ung franskmand, der havde taget turen alene i bil, og som var indlogeret på Galtengård. Han var let genkendelig i terrænet i sin storblomstrede fiskevest, men han kendte mange fine pladser i området fra tidligere ture, og han øste heller end gerne ud af sine utallige erfaringer ;o)

En dag afsluttede vi fiskeriet i elven tidligere end normalt, og kørte i stedet op til en sø på fjeldet, hvor vi søsatte de medbragte flyderinge. Også det udviklede sig til en rigtig fin aften. Området er vidunderligt, der var rener på besøg helt ude i sivene langs søkanten, og mens mørket sænkede sig, nappede vi adskillige fine stallinger med flere eksemplarer et stykke over 40 cm, og de kæmpede virkelig bravt for at genvinde friheden, når de havde ladet sig lokke.

Når der ikke blev fisket, så blev vi på det nærmeste svinet til i god mad i hytten. Den blev skyllet ned med lige så god rødvin, og når der så blev skænket en Irish Coffee til at sove på, så blev der ret hurtigt ro i køjerne. Men ind imellem blev der naturligvis også fortalt skrøner i rå mængder, der blev tryllet nye vidunderfluer frem i pandelampens skær, der blev lagt nye strategier for morgendagens fiskeri, og - ja, alt var, som det plejede.

En god uges tid senere pakkede vi alt grejet tilbage i Sølvpilen, vi skulle nå en tidligere afgang end normalt, så Petit Pierre plottede den korteste vej ind i gps-vidunderet, og så rullede vi ellers de første halvtreds kilometer på grusvej. Det gavnede dælme ikke tidsplanen væsentligt, så det blev en anelse hektisk til sidst. Men vi nåede frem i både tide og god behold, og da vi satte os ind til buffeten på færgen, begyndte vemodet at blande sig med alle de gode oplevelser. Vemodet, der kommer af, at man skal forlade det herlige område, og en vagt spirende længsel efter at vende tilbage til næste år ;o)

Basecamp

En af stierne langs elven skulle betrædes lidt varsomt

Fuld koncentration når der fiskes tørt på nakken

Vi fik fornemt besøg flere gange i løbet af ugen

Første aften på pladsen

En glad mand og hans Simmsekasse

Dagens morgenkomplet

Der trylles nye kreationer

Vi havde en rigtig fin aften på fjeldet. Der var store stallinger i søen ;o)

www.mariagerfjordsiden.dk

top